31

ponedjeljak

prosinac

2012

SZERETEM AZ ÁLLAMFŐT

Ništa nije dogovoreno, dok sve ne bude dogovoreno!

Delo koje nam je, manje više nepoznato, ili Trijanon 3. Poslednji u datoj triologiji i jedina, zadnja opcija koja bi triologiju mogla izvući na svetlo planetarnog predstavljanja. Dajana Diverno kaže kako se s triologijom susrela s raznim teorijama do sada, od tog da su ljudi umorni od te teme, do tog da je to nezanimljivo, ali kaže kako se nikad niko nije osvrtao na to šta ona misli i kako ona razmišlja. to je sigurno, najgore od svega.
Delo VOLELA SAM PREDSEDNIKA je poslednji u triologiji, neobjavljeni Trijanon, koji može povući i druge za sobom. Dajana je rekla kako ne otpisuje u potpunosti tu mogućnost, pre svega jer će uskoro posetiti Mađarsku, održati konferenciju, a tada će se tačno znati dalji koraci... Srpski Nobelovac Ivo Andrić je takođe na dodelu Nobela otišao s tri romana, a Dajanina poslednja šansa jeste poslednji Trijanon.

Oznake: Mađarska, Nobel, konferencija, Trijanon 3

10

ponedjeljak

prosinac

2012

ŽENA S BALKANA

Žena s Balkana, vanserijskog stila, genijalnog umeća stvaralaštva. Žena koja nikad ne odustaje. I priželjkivali su je, i mrzeli su je, i odbacivali su je, voleli su je... Rekli su da je njen stil nenadmašan i genijalan. Govorili su za nju kao i za većinu velikih umetnika - da je luda. Istina je da je ona posebna žena, žena s Balkana i Panonije, vanserijskog stila koja najpre postuje svoj stil...A to znamo još od njenog početka - Marokanske princeze....
10 tak 1. Francuski poljubac, 2. Poslednji sekund za Brasov, 3. Zabranjena ljubav, 4.Divlja Dzoana(stara verzija, nedostupan inace),5. Tajne strasti grofice Razaski, 6.Francuski poljubac,7. Marokanska princeza, 8. Trijanon, 9. Vapaj orhideje, 10. Vilhelm Gustlof
Objavila je brojne romane do sada, neke će tek objaviti. Lovac na Ginisovu knjigu rekorda, lovac na Nobelovu nagradu, doživela je odbacivanje od strane matice-Madjarske još krajem 2010godine, doživela je huškanja od strane hrvatskih umetnika i grupa. Pokušavala je da se deklariše i kao madjarska književnica i kao hrvatska književnica kako bi uopšte mogla krenuti napred – ništa nije uspelo... Kao srpska književnica – ne, nema smisla, ni ne razmišlja o tome!!
Da li će njena udaja nešto promeniti? Južna Amerika? Korak napred. Korak k planetarnom predstavljanju.
Do sada je objavila 12 romana. Sada vrlo uspešno uči jezike Južne Amerike- portugalski i španski, očekuje je mnogo toga. Nadamo se velikom planetarnom predstavljanju i uspehu, jer na ovom svetu ipak niko ni nije kao ona. Dajana Diverno je samo jedna i jedinstvena, što pre to svi prihvatimo, tim bolje po sve.
A ona...
Ona se ne osvrće ni na koga, postoji jedan san, san iz detinjstva, san koji je čini drugačijom vanserijskom... Jedna od retkih, zaista retkih žena s Balkana i Panonije.

Oznake: Juzna Amerika, Balkan, Ginis, Nobel, planetarno predstavljanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.